Grappa Marolo Barolo Nivis 2006 53,8°

Grapa, gimusi žiemą ir sustiprinta šiaurės vėjų. Nuolatinės distilerijos Marolo inovacijų ir tobulumo paieškos atvedė prie grapos, gimusios iš šalčio. Tai riboto leidimo 2006 m. derliaus grapa iš Nebbiolo iš Barolo vynuogių išspaudų, brandinta ąžuolo statinėse. Viso jos pagaminta 2571 butelis. 

Nivis yra pirmoji grapa, stabilizuota natūraliu būdu ir filtruota nenaudojant mechaninio šaldymo. Paprastai prieš supilstymą į butelius grapą sudaro skystoji dalis iš alkoholio ir vandens ir aliejinė dalis iš riebalinių rūgščių, baltymų ir esterių, liekančių po išspaudų distiliavimo. Supilstymo procesas reikalauja distiliato vėsinimo prietaisuose, kur aliejai ir riebalai sukietėja, kad vėliau būtų lengvai pašalinami per barjerinius filtrus. Toks filtravimas atliekamas staigiai, distiliatas patiria galingą termo šoką ir tokiu būdu paveikiama galutinio produkto aromatų puokštė ir kompleksiškumas. 

Tuo tarpu Nivis yra unikali grapa, kuriai vietoj įprasto mechaninio filtravimo šaldant buvo taikytas senovinis natūralaus stabilizavimo metodas. Puikaus 2006 m. derliaus Barolo grapos statinės buvo paliktos 2019 m. žiemos orams: lietui, vėjui, šalčiui ir, svarbiausia, sniegui, palaidojusiam statines po 40 cm patalu. Tris mėnesius tokios sąlygos lėtai ir švelniai veikė grapą ir ją stabilizavo. 

Siekiant sukurti stipraus charakterio ir tuo pačiu subalansuotą distiliatą jis buvo atskiestas minimaliai, paliekant įspūdingą 53,8 stiprumą. 

Gyva, ryški, aromatais sprogstanti grapa, sujungianti ypatingą kvapų turtingumą (gvazdikėliai, pipirai, muskatas, anyžius, saldymedis, tabakas) su prabangiu, ryškiu, ypatingai ilgai išliekančiu skoniu. Tai duoklė gamtai ir nepakartojamam jos virsmui per distiliavimo meną. 

Grapa yra neįprastos formos, elegantiškoje dėžėje. Alk.: 53,8% tūr. Talpa: 700 ml. 



Nemokamas pristatymas
Išskirtinio skonio
gurmaniški produktai
Patogus atsiskaitymas
Internetu arba atsiimant