Grappa Nardini Extrafina 42°

Grapa Nardini Extrafina. Nardini yra seniausiai veikianti grapos distilerija. Ši jauna, skaidri grapa Extrafina sukurta iš švelniausių ir kvapniausių vynuogių išspaudų, gautų iš kelių vynuogynų ir atrinktų distiliavimo meistrų. Uodžiant jaučiami kompleksiniai aromatai, tarp kurių dominuoja gėlinės (rožių) ir vaisinės (persikų, bananų) natos. Alk.42%. Talpa:700ml. Su medine dežute. Italija, Veneto regionas.

Tai naujausia Nardini, seniausiai veikiančios Italijos distilerijos, ultra-premium grapos linija, kuria nustato naują kokybės slenkstį nacionaliniam šalies gėrimui. Į naująją liniją, pavadintą “Selezione Bortolo Nardini”, distiliavimo meistro, sukūrusio šį prekės ženklą 1779 m., garbei, įeina elegantiška Grappa Extrafina ir trys išskirtinės riserva grapos.
Visos grapos yra sukurtos iš Merlot, Cabernet ir Pinot Grigio vynuogių išspaudų derinio. Išspaudos atrinktos iš vietinių DOC vyndarių ir distiliuotos naudojant ypatingą Nardini distiliavimo katilo ir distiliavimo kolonos technologijų kombinaciją. Sukurti tam, kad atsirastų ant lentynų šalia geriausių aukščiausios klasės gėrimų didžestyvų sektoriuje, produktai yra išpilstyti į pritrenkiančius raižyto stiklo butelius, kurių dizainą įkvėpė M.Fukso sukurtas futuristinis Nardini „Bolle“ pastatas Bassano del Grappa mieste, Venete.

„Selezione Bortolo Nardini” yra puikus 20-ties metų “darbo iš meilės” rezultatas, kurio siekė Nardini šeima kartu su distiliavimo meistru Renato Mazzeracca ir Andrea Manzoli, vadovaujančiu dviems Nardini distilerijoms Bassano ir Monastier miestuose. Kaip pasakė tarptautinis gėrimų žinovas David Broom, vertindamas grapas prieš jų pristatymą visuomenei, visos keturios grapos yra „nesupainiojamai Nardini šeimos. Jos aiškiai primena legendines Nardini distilerijos Bianca ir Riserva grapas, tuo pat metu demonstruodamos platesnį, gaivesnį aromatų spektrą.“

Šešis mėnesius brandinta plieno talpose prieš sumaišant ir po to dar 6 mėnesius laikyta iki sekančio selekcijos proceso, 42% alk.tūr. „Extrafina“ yra gėlinė ir labai vaisiška, su žoliniais elementais, kompleksiška, su bananų, maraschino vyšnios ir duonos natomis. Trys riserva grapos yra vienodai įspūdingos. Pirmus metus pailsėję plieno talpose, visi trys buvo brandinami statinėse, pagamintose iš medžių, augusių tame pačiame ąžuolyne Slavonijoje (Kroatijos dalis), kurio medieną Nardini naudojo dar tada, kai tapo pačia pirmąja distilerija, pradėjusia prekiauti brandinta grapa prieš 70 metų.

Antonio Nardini, septintos kartos šeimos valdomos kompanijos vadovaujantis direktorius tiki, kad naujoji „Selezione Bortolo Nardini“ linija yra svarbus etapas grapai ir ne tik Nardini. „Kaip seniausia distilerija ir vedantysis šalies premium lygio grapos prekės ženklas esame įpareigoti kurti inovacijas, o ne stovėti vietoje. Kadangi gaminame tik sau, o ne trečiosioms šalims naudojamės kur kas griežtesniais kriterijais žaliavų kokybei ir gamybos technikoms nustatyti. Naująja linija pademonstravome savo galimybę sukurti elegantiškus, išskirtinius distiliatus, ir esu tikras, kad nustatėme naują standartą grapai, kuris ne tik nustebins daug žmonių, bet ir išaugins Italijos nacionalinio gėrinimo vertinimą tarp reikliausių pasaulio vartotojų.“

Geriausiai grapai reikia puikių išspaudų
Bet kurios grapos kokybę iš esmės diktuoja naudojamos žaliavos – vynuogių išspaudų (odelių, sėklyčių ir minkštimo, likusio po išspaudimo vynui) – kokybė. „Selezione Bortolo“ linijoje naudojamas suderintas vynuogių rūšių rinkinys, o ne viena veislė. Didžiąją dalį aromatų suteikia raudonosios vynuogės, o šiek tiek lengviau spaustos baltosios vynuogės deriniui prideda gyvybiškai svarbios drėgmės. Kokybei taip pat svarbu užtikrinti, kad vyndariai tiektų išspaudas be kotelių. Nardini distilerija šviežias išspaudas ir visiškai kontroliuojamą pradinę fermentaciją prieš pat distiliavimo procesą – ar distiliavimo katile, ar distiliavimo kolonoje – laiko esminiais gamybos proceso elementais. Jų distilerijose vienam litrui grapos pagaminti reikia apie 22kg išspaudų. Svarbu paminėti, kad skirtingai nuo daugybės kitų grapos gamintojų Nardini distilerijose fermentacijai skatinti nededamas cukrus nei mielės, taip pat nenaudojamas vanduo išspaudoms sudrėkinti. Demineralizuotas vanduo naudojamas tik po distiliacijos pageidaujamam alkoholio laipsniui pasiekti.



Nemokamas pristatymas
Išskirtinio skonio
gurmaniški produktai
Patogus atsiskaitymas